New Alentejo Central Hospital

Évora, Portugal

New Alentejo Central Hospital
New Alentejo Central Hospital
New Alentejo Central Hospital
New Alentejo Central Hospital

General Info


Area: 97.062m2
Client: Administração Regional de Saúde do Alentejo, I.P.
Architecture: Souto Moura Arquitectos, SA | Pinearq S-L.U.P | Manuela Abreu | RRJ Arquitectura 

 

Details


The demanding program of 97.000m² of gross floor area led to a solution of fragmentation of the building in 8 structural bodies independent of each other with a form in which the main body of 9-storey block is based on perpendicular. The solution of the project also includes the treatment of 170.266m² of green space that include 1605 parking places.

The development of this project is part of a strategic plan undertaken by the Health Ministry and the Municipality of Évora, intending thereby to give the city a modern capable of meeting the demands of the population.

Authors of images: Souto Moura Arquitetos

Processing your email

loader

Please wait.

Done!

email ok

Your email has been sent successfully. We will reply as soon as possible.

Oops!

email error

Email delivery failed, please try again.